Oplev Historierne

Vi rappeller fra spændende destinationer langs Vestkysten eller i skoven.

 

Vi finder anderledes og unikke steder, hvor ingen før har rappellet fra.

 

Er du frisk på en udfordring – en oplevelse ud over det sædvanlige – måske på Australsk vis (forlæns ned)?

 

Alle instruktører er certificerede. Alt udstyr er nyt og tjekket af instruktøren inden hver session. Alle bruger hjelme.

Vestkyst Safari

Kim, 43 - familiefar

"Det var en Fredag eftermiddag med solskin og godt gang i Vesterhavet. Min kone Sarah og vores to børn Mathilde og Joakim var taget en tur til Løkken for at opleve Vestkysten, da vi stødte på denne mulighed..

Vi mødte op ved et ganske særligt og stærkt outdoorinspireret kontor, som ungerne var helt vilde med. Det var Sarah og jeg nu også. Men her gik vi ombord på den mørkegrønne Land Rover Defender 110" der ventede udenfor sammen med 6 andre gæster. Der var akkurat plads til os alle 10, foruden Guiden der var iført den klassiske beige safariskjorte og tilhørende hat..

Og jeg skal da lige love for, at hans beklædning kom til sin ret, da den storslåede barske natur, som omgiver Vestkysten, åbnede sig for os da vi trillede om hjørnet fra vejen til stranden.. Herefter kravlede vi både i gamle bunkere fra 2. verdenskrig, så forskellige fugle og dyreliv. Vi besteg endda Lønstrup Klinten, hvor fyrtårnet, Rubjerg Knude Fyr, stadig kan ses de mere end 80 m. over havets overflade. 

Lidt krævende for nogen, men guiden gav altid mulighed for at holde en pause, mens vi besteg de enorme mængder sandklit.

Han fortalte:

"Naturen forandrer sig hele tiden – og det gælder bestemt også Vestkysten, der er aldrig to ture her der er ens" 

Efter at vi havde været oppe på klinten og kom ned igen sørgede guiden for bål og kaffe. Vi nydte alle hinandens selskab og udsigten. Vi glemte faktisk helt hvor vi var og havde været  forinden de sidste par timer.. Fantastisk at det hele er lige her!

Få et tilbud

arrow&v

Kajak

tour & surf

Trine, 21 - studerende

Sit on top kajakker, hvem har lige hørt om det? 

VI havde ihvertfald ikke.. Ingen af mine tre medstuerende, hverken Sille, Malthe elller Andreas vidste præcis hvad det var. Vi fandt så ud af, at det er en lidt kortere type kajak, hvor man nærmest sider ovenpå den fremfor nede i den. 

Instruktøren fortalte, at når man er nybegynder, er de mere sikre, da man vil falde af den, hvis man skulle vælte i en bølge, frem for at sidde fast under den.

Vi startede jo ligesom med at komme i de sorte og tætsidende våddragter samt den skrig-gule svømmevest, hvilket viste sig at være en ret god beslutning efter vi havde væltet første gang. Dragten og vesten gav virkelig en trykhed i det at man nemt kunne ligge og flyde på selv de store af bølgerne, det var faktisk sjovt ligefrem at falde i..

Men vi startede med at få lidt generelt teori om hvordan man passerer bølgerne når man skal ud forbi dem og også hvordan vi som et hold, er med til at give hinanden tryghed og en god oplevelse. Bare noget så simpelt som at holde sig på havsiden af kajakken, hvis man vælter i, så man ikke får den ind over sig.

En rigtig fin oplevelse hvor man kan nyde den helt unikke kyst fra havsiden. Faktisk et syn de færeste oplever.

Lidt blæret var det, da vi til sidst fik taget på det hele og lærte at ride bølgerne helt ind til land, lige sådan som surferne gør det. Det var var virkelig fedt, og kræver ikke meget øvelse før man får en rigtig god oplevelse.

Walk The Coast

- Tranum klitplantage

Christina, 43 - naturguide 

Det er et af Nordjyllands rigtig store naturområder, og rummer naturperler som langt de færreste kender til. Her hersker store flokke af krondyr - året rundt. Den meget sjældne dagsommerfugl: Hedepletvinge lever her, og over 75 forskellige fuglearter er observeret her. Området består af ufremkommelige mose, urørt klithede og lavvandede søer. Plantagen varierer fra lysåbne fyrretræsarealer til mørke og tætte granskove. Det er ikke uden grund, at området er blevet udpeget til at skulle genoprettes som en rekreativ vildmark. 

...Vi har gået 5 km. på knap to timer. Dette er ikke en march med en naturvandring. Det er vigtigt med ophold og tid til at lytte og iagttage – og snakke. Småfuglene har travlt. Luften er fuld af insekter. Spætten hakker i sit ”værksted”. Det pusler i skovbunden. Vi går lidt i stilhed. Så når vi ud til skovgrænsen. Vinden føles friskere, køligere og havet kan nu høres 2 km. mod nordvest. Oppe fra den største indlandsklittop ser vi ud over en af Danmarks mest urørte klitheder. Pulsen er blevet høj af at gå op på toppen, så vi gør ophold. Rygsækkene sættes i sandet. Igen spejder jeg ud over området og holder vejret. Og der går de! Tranerne har åbenbart valgt at være ude ved klithedens søer idag. Igen finder jeg kiggerten frem og alle får de store fugle at se. Men der er mere. I kanten af en gruppe fyrretræer ligger tre kronhjorte. De er meget svære at se, men ved fælles hjælp får alle også de store dyr at se. Klitheden skuffer aldrig.

Efter fire timers vandring ankommer vi atter til Rødhus Klit Camping. Her er bålet tændt under
frokostgryden, som selvfølgelig består af lokale råvarer herunder kantareller og krondyrkød. Det er
ikke nemt at finde på menukortet på selv den fineste restaurant. Imens vi nyder frokosten i læ ved
fyrretræerne, opstår der altid et ”fortæller-hjørne”. Der grines højt, og en Thy-øl smager bare
bedre herude sammen med andre naturvandrere.
Vi ses!

Adresse: Outnature - Sdr. Strandvej 6e, 9480 Løkken